Last van spanning, stress of een burnout?

Last van spanning, stress of een burnout?

 

Veel mensen hebben last van stress of spanning. Wat zich onder andere uit in verkramping van spieren.   Vooral het bindweefsel om je spieren verhardt zich en dat geeft allerlei klachten. Uiteindelijk is continue spanning ziekmakend zowel voor je psychische welzijn als voor je lichaam. Er zijn veel methoden om je spierspanning te verminderen. Bijvoorbeeld door yoga of mindfulness. Dat zijn methoden om je te leren ontspannen maar de oorzaak van je spanning wordt niet aangepakt.  

De oorzaak van spanning is vaak dat je je grenzen niet herkent en dus over je eigen grenzen heengaat of laat gaan. Of dat je je grenzen wel herkent maar niet goed geleerd hebt hoe je dit kunt aanpakken. Of dat je emotioneel afhankelijk bent van anderen waardoor je je grenzen niet meer kan herkennen.

Ook kan het dat je onbewust bent van de verantwoordelijkheden die op je schouders zijn gaan rusten en zo de zorg voor anderen op je neemt.

In de opleiding NLP leer je hoe je eigen grenzen herkent en hoe je daar op een gezonde manier mee om kunt gaan. Ook leer je je interne referentie te herkennen, waar en wanneer ben je emotioneel afhankelijk, en om te leren hoe je meer emotioneel  onafhankelijk kunt worden van de ander. Je leert om persoonlijk leiderschap te tonen en zelf sturing aan je leven te geven.

In de opleiding NLP wordt je ook bewuster van je innerlijke kracht om vanuit die kracht te reageren op de omstandigheden.

 

 

 

 

Direct aan de slag!

Bezoek een van onze informatieavonden